„В област Смолян за месец май броят на регистрираните безработни е с 1% по-нисък в сравнение с предходния месец април, като през месец юни броят на безработните продължава да намалява с по-бързи темпове. Броят на безработните към края на май в областта е 7292 човека, а равнището на безработица, т.е. на регистрираните безработни е 12,5%. През месец май на работа са постъпили 697 човека, като 602-ма са постъпили в реалната икономика“. Това стана ясно по време на заседание на Областната комисия по заетост.
326 заявления от работодатели за 4791 работници и служители са подадени по мярката „60 на 40“, като са одобрени 212.
Заместник-областният управител Андриян Петров представи предложението за Регионална програма за заетост на вниманието на членовете на Областната комисия по заетост за обсъждане. Тя е изготвено въз основа на предложенията на областната и на общинските администрации, по утвърден от министъра на труда и социалната политика образец. Предварително определеният ресурс за област Смолян е в размер на 210 444 лева. Срокът за изпълнение на дейности по програмата е заложен от 3 август до 30 ноември 2020 година. До указания срок – 17 юни, са постъпили общо 11 броя проектни предложения от всички 10 общини и 1 – от Областна администрация Смолян.
Ще бъде осигурена заетост за 70 лица в продължение на четири месеца при 8-часов работен ден.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I