„В Смолянско 14-дневната заболяемост е 43,5 при 30,3 за страната. Тези резултати ни нареждат на шесто място и попадаме в групата на областите със средно ниво на разпространение на инфекцията. Според показателя седмичен ръст за седмицата 13-19 септември, когато са регистрирани голям брой новоустановени случаи, областта ни е на челни места в страната, докато през следващата седмица 20-27 септември се бележи отрицателен ръст.“
Този анализ направи шефът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева. Тя  уточни, че анализът дава моментна картина и отчита тенденциите при разпространение на COVID-19.
Общо за изминалата седмица държавните институции – ОДБХ-Смолян, РЗИ-Смолян, ОД МВР-Смолян, Дирекция „Инспекция по труда“-Смолян са извършили 185 проверки, което отчита ръст, спрямо предходната седмица, с около 40%. Съставени са 8 акта за неспазване на противоепидемичните мерки.
„За да бъде засилена контролната дейност, от Областния щаб решихме да ангажираме по-активно общинските щабове и кметовете. С тази цел издадох заповед, с която възлагам на кметовете на общини да създадат звена за контрол към конкретните общински администрации и ежеседмично да докладват за броя извършени проверки, съобразно вменените им правомощия. Разчитам с тези засилени мерки за контрол върху търговските обекти да гарантираме спазването на противоепидемичните мерки във възможно най-голяма степен, без да изпадаме в крайности.“, обяви областният управител Недялко Славов.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I