Всички дискотеки, нощни и пиано барове затварят в региона. Това решение бе взето от Областния кризисен щаб. Решението влиза в сила от 28 октомври.

Да се осигури, където е възможно, дистанционна форма на работа на служителите. Въвежда се задължително носене на маска за лице в офиси, учреждения, са друга част от мерките, които се въвеждат в региона.

Забранява се работата на всички питейни заведения след 24 часа. Минимум дезинфекция от четири пъти на ден в офиси, учреждения и обществени институции. В обектите от обществено предназначение да не се допуска повече от един човек и то с маска. Задължително е носенето на маски в офиси и обществени учреждения. Забранява се провеждането на масови мероприятия на открито и закрито. Забраняват се груповите изяви в  читалища, допускат се само индивидуални. Спортните прояви ще се провеждат без публика. Забраняват се плановите операции и плановия прием в Смолянската болница. Културните и масовите мероприятия на закрито да се провеждат при 30 на сто от капацитета на залите. Лицата от публиката задължително пък трябва да носят маски.

Заповедта се издава за срок от три седмици.

Смолянска област е вече в червената зона по заболеваемост от Ковид-19. Ситуацията в областта е тежка. 904 са случаите на коронавирус в региона от началото на епидемията.  71 са заразените с инфекцията пациенти само за последната седмица. По 14-дневните показатели за смъртност в областта тя е 11,6 % , а в страната е 2,88 %.

„Имаме четири пъти по-висока смъртност“, посочи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева. 52-ма са починалите досега от началото на извънредното положение.    

24smolian.com  

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I