71 души с Ковид-19 са се излекували в региона в периода 26-28 март, съобщиха от Здравната инспекция. 16 пациенти пък са дехоспитализирани.

Новите регистрирани случаи са 117, на възраст от 2 до 85 години.

Позитивни са лекар от община Девин и медицинска сестра от община Смолян, работещи в доболничната медицинска помощ; 14 потребители от Дома в с. Ровина, които са без симптоми, установени при последващ скрининг след потвърден случай;

двама учители от общините Смолян и Златоград; 13-годишен ученик от община Смолян и 2-годишно дете от община Златоград.

Четиридесет и двама са хоспитализирани, а седемдесет и пет души са на домашно лечение и 14-дневна изолация.

Шестима души са починали. Лицата са с придружаващи заболявания, на възраст от 55 до 81 години.

На 26 и 27 март са извършени 249 ваксинации в областта. Общият брой ваксинации до момента е 5748. При 931 лица ваксинационният процес е завършен.

През настоящата седмица изявилите желание за ваксинация чрез електронния портал могат да го направят с препарата на „АстраЗенека“, поради липса на други ваксини.  Препоръчваме на гражданите да осъществят връзка за уточнение със специализираните имунизационни кабинети, за които са се записали, посочиха от РЗИ.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I