В катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ бе отслужен един от дванадесетте Господски празници – Вход Господен в Йерусалим. Църквата възпява: „Носен на небесата върху престол, а на земята върху осле, Христе Боже, прие  хвала от ангелите и прослава от децата, които Ти викаха: „Благословен си Ти, Който дойде да призовеш Адама.“

На Цветница, посрещнат с върбови клонки пред храма, празничната света Литургия възглави архиерейският наместник  Негово Преосвещенство Смоленски епископ Висарион.


„Боголюбиви отци, възлюбени в Господа братя и сестри!  В този неделен ден Светата Църква чества тържествения вход на Господ Иисус Христос в Йерусалим, където Спасителят дошъл, не за да седне на царския престол и да отнеме властта от римляните, а да насочи своите стъпки към величествения Йерусалимски храм, показвайки чрез това, че Христовото царство „не е от този свят“. Господ е истински Цар, но не на един или друг народ, а Владетел на цялата Вселена“, посочи епископ Висарион.

В понеделник започва Страстната седмица.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I