24smolian.com/Регион

Във връзка с предстоящите православни празници - Великден и Гергьовден, Ден на храбростта на българската армия и отбелязването на Международния ден на труда,  както и свързаните с тях почивни дни, от ръководството на ОДМВР – Смолян е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред и осигуряване на безпроблемното придвижване на гражданите.

Осигурено е засилено полицейското присъствие в районите на християнските храмове и други обществени места, където има планирани обществени събития и празнични прояви. Предприети са превантивни мерки за недопускане на всякакъв вид закононарушения и престъпления.

Ще бъде засилен контролът по пътищата на областта, заради традиционното увеличение на трафика по пътните артерии в този период. Служителите на реда ще следят стриктно за ограничаване на предпоставките за катастрофи и ще реагират незабавно при установяване на груби нарушения на Закона за движение по пътищата. В засиления пътен контрол са включени проверки за техническото състояние на МПС, а на водачите им - за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи, спазване на скоростните режими.

По отношение на опазване на собствеността и имуществото на хората са взети всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване и пресичане на извършване на посегателства. В тази връзка експертите от криминална полиция напомнят при напускане за продължителен период жилищата да се обезопасяват, а в тях да не се съхраняват големи суми пари и ценности.

Служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Смолян, извършиха тематични проверки в църковните храмове на територията на областта. Констатираха, че навсякъде обектите са осигурени с пожарогасители, пътищата за евакуация са проходими и чисти от горими материали и оборудване, крайните евакуационни изходи са в изправно състояние и електрическите инсталации са в изправно техническо състояние. Църковните служители са инструктирани  за ограничаване предпоставките за възникване на пожари в църковните обекти.

За да не се помрачава празникът от полицията и пожарната съветват за повишено внимание и спазване на някои основни правила.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I