24smolian.com/Регион

Общо 230 000 лева ще трябва да получат близките на загинал на пътя в Гърция родопчанин.

Това постановиха апелативните магистрати в Пловдив в нов епизод от съдебната битка. Обезщетението представлява частичен иск от общо 1 600 000 лева, поискани от съпругата и трите деца на нашенеца.

Инцидентът станал на пътя между Комотини и Ксанти на 30 януари 2019 година. Водач на лек автомобил „Ленд Роувър“ блъснал пешеходец. Мъжът от Източните Родопи починал вследствие на тежките травми.

След трагедията съпругата и децата на жертвата заведоха искове срещу гръцка застрахователна компания. Всеки от четиримата наследници поиска частично обезщетение от общ иска за 1,6 млн. лева.

Водачът на автомобила с комотинска регистрация извършил куп нарушения-превишена и несъобразена скорост с пътните условия и видимост, не контролирал непрекъснато превозното средство, не проявил внимание към уязвим участник в движението и с поведението си създал опасност за останалите участници в движението.

„Изключително тежко приехме загубата. Със съпруга ми сме от 40 години заедно. Голямата ни дъщеря живя с нас до брака си. Другите ни две деца бяха в нашето домакинство до смъртта на баща им. Загубихме главата на семейството“, посочиха от фамилията като мотиви за търсеното обезщетение от гръцката застрахователна компания.

След решението на Окръжния съд, преди дни се произнесе и Апелативният в Пловдив. Съпругата трябва да получи 80 000 лева, а трите деца по 50 000 лева.

Решението може да се обжалва във Върховния съд.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I