24smolian.com/Регион

Осем са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител на проучвателно-проектантски работи и изпълнението на възстановителни и укрепителни дейности на 4 пътни участъка в област Смолян, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. През декември м.г. обилните валежи от дъжд и придошлите води на Широколъшка река и река Арда и снеготопенето в началото на т.г. нанесоха щети на отсечките от третокласната пътна мрежа. Компрометирани са подпорни стени и са нарушени насипи на откосите. На отделни места има пропадане на пътното платно и са нарушени ограничителните системи.

Поръчката е в две обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 950 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 60 календарни дни в три междинни етапа, а на строително-монтажните работи - 180 дни.

В първата обособена позиция е проектирането и укрепването на три участъка от път III-866 Смолян – Стойките – Широка лъка – Девин (при км 27+325, от км 28+480 до км 28+510 и от км 41+910 до км 41+950 км). Компрометираните отсечки са при селата Водата и Брезе. Индикативната стойност на поръчката е 807 500 лв. без ДДС. Отворените оферти са на:

-„ИСА 2000“ ЕООД;

-ДЗЗД „БЛГ – 2022“, с участници: „РАСТЕР-ЮГ“ ООД, „ГЕОКОНСТРУКТ“ ООД и „ИНФРА КЕПИТАЛ“ ЕООД;

-„ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД;

-ДЗЗД „ВИКТОРИ 2022“, в което участват: „ЕКОВАТ – БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ВИКТОРИО“ ЕООД и „БОНДИС“ ООД.

През август т. г. АПИ стартира обществена поръчка за проектирането и укрепването на други 6 участъка от пътя III-866. Те са в района на селата Стойките, Широка лъка и Беден, както и при град Девин. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти.

Втората обособена позиция е за проектиране и укрепителни дейности на участъка преди село Могилица от пътя III-8683 Чокманово - Смилян - Арда - Горна Арда (от км 18+745 до км 18+775). Отсечката е единствената пътна връзка на шестте населени места, през които преминава: Чокманово, Смилян, Могилица, Бяла река, Арда и Горна Арда. Индикативната стойност на поръчката е 142 500 лв. без ДДС. Отворените оферти са на:

-„ИСА 2000“ ЕООД;

-ДЗЗД „БЛГ – 2022“, в което са: „РАСТЕР-ЮГ“ ООД, „ГЕОКОНСТРУКТ“ ООД и „ИНФРА КЕПИТАЛ“ ЕООД;

-„ПАРСЕК“ ГРУП ЕООД;

-ДЗЗД „ВИКТОРИ 2022“, в което са: „ЕКОВАТ – БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ВИКТОРИО“ ЕООД и „БОНДИС“ ООД.

През юли т.г. Областно пътно управление - Смолян откри тръжна процедура за избор на изпълнител за проектиране при основния ремонт на близо 30 км от път III-8683 Чокманово - Горна Арда. Към момента решението на комисията за избор на изпълнител се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията.

Предвид сложността на дейностите са организирани две отделни обществени поръчки - едната за проектиране на ремонтните работи на 30 км от третокласния път, а другата за укрепителни дейности на участъка преди село Могилица.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I