24smolian.com/Общество/Регион

Минимум 52 аптеки, включително 3 денонощни, са необходими в област Смолян, според становището за Областна аптечна карта, стана ясно по време на заседание в Областна администрация на комисията, която трябва да изготви картата.

„Аз съм много удовлетворена, че нашата комисия успя да се справи с поставената задача в първоначално обявения срок, края на месец октомври, и вече обсъждаме готовата областна карта. Считам, че това стана благодарение на добрата организация на работа и с отговорното отношение на всички институции и представителите

на общините, които имаха отговорности по изготвянето на картата. Тази аптечна карта показва минималните потребности относно необходимия минимален брой аптеки и за необходимия минимален брой на работещи магистър-фармацевти и помощник-фармацевти, които да обслужват тези аптеки“, каза директорът на Регионална здравна инспекция д-р Мими Кубатева.

Целта на Областната аптечна карта е да се покаже актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности, както и да се определи броя на магистър фармацевтите.

В момента в областта работят 44 аптеки, от които 14 са в областния град, 24 в общинските центрове и 6 в селата. Те се обслужват от 68 магистър-фармацевти и 30 помощник-фармацевти.

При определената в становището за областна аптечна карта, минимална потребност от 52 аптеки, включително и 3 с денонощен режим на работа, са необходими минимум 139 магистър-фармацевти и 58 помощник-фармацевти.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I