Жельо Михов/24smolian.com/Общество

Голата кандидат-кметица на един град в западната част на страната била обявена за най-търсената звезда в южната ни съседка Гърция. Кралица на порното. Имала зад гърба си вече четири филма за възрастни.

Това е същата онази, дето обяснявала на децата си, че това е просто „работа“.

Тази бе мераклийка да става кметица на родния си град.

„Предстои четвъртият ми филм, в него играя, да кажем, едно непослушно момиче“, рекла пред една медия каката.

Какво да го играе, та тя си е направо… Мъжът й пък я подкрепял. Интересно как?

Но това са си техни неща. Намерила е ниша за развитие след неуспеха в местния вот.

Пък в Момин проход има 9 минерални извора, които само дето безсмъртие не дават.

Избор. Така си е избрала мадамата.

 

Изборът ни прави хора!

 

Целият ни живот е една неспирна битка. За всеки човек. И тя се води главно в самия него. Борба между духа и плътта. Между доброто и злото. И белезите се трупат. Първи, втори, трети, пети…

Те остават по кожата, човъркат душата и не й дават мира.

Сърцето се свива, окървавява личната Голгота на всеки един от нас. Там някъде, където можем да намерим баланса, между суетата и бодежите. Едните предоставят облика ни пред околните, другите възпират и насочват към правилния път. Битката на Аз-а, войната за собствения душевен мир.

Ще победи ли духът тялото или ще се случи обратното. Дали промоцията в хипермаркета от германски произход ще надделее над вперения в хоризонта и небето взор?

 


Животът вече струва 15 лева

 

Някаква отрепка. Ходил да помага на пенсионер в дома му. Получавал левчета за услугата. В един момент животинското надделяло. Младият мъж пребил пенсионера в дома му. Отмъкнал му 15 лева от джоба.

На следния ден пак отишъл в жилището и продължил да го бие. Налагал го до смърт.

Тялото е открито дни по-късно.

Едно зверство в продължение на два дни.

Цената на мръсното, животинско начало у уж човека, е 15 лева.

Толкова вече струва животът.

Изборът. Да бъдеш човек или животно.

 

Всичко зависи от избора ни.

 

Той ни прави хора. И трудни, и различни, и келеши, и светци и всичко, което сме.

Изборът остави капитан Димитър Списаревски завинаги в небето над България, а на грешната земя-паметник на убийците, бомбардирали обикновените жители на Родината ни. Изборът остави завинаги Христо Проданов на Еверест, защото той поиска българин да покори „върха на света“.

Изборът!

Не спирайте да се борите и да избирате, незабравяйки, че всички ние имаме една-единствена Родина. А всеки видял нашето небе, стъпил на тази земя, той завинаги остава свободен. Каквото и други хора да ви говорят, изборът е във вашите сърца!

Весели празници, приятели, никога не се предавайте и бъдете победители!

На снимките:

-Кандидат-кметицата

-Тука има, тука няма-избор

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I