24smolian.com/Регион

Областният информационен център в Смолян представи предстоящите възможности за европейско финансиране през настоящата година по Програмите, съфинансирани със средства от Европейските фондове.

Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021 – 2027 г. ще финансира проектни предложения по пет процедури. Чрез процедурите „Внедряване на иновации в предприятията“ и „Разработване на иновации в предприятията“ ще се инвестират 420 млн. лв. в предприятията за разработването и внедряването на иновации в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021-2027. Над 117 млн. лв. ще бъдат вложени в подобряване на производствения капацитет на семейните фирми и дружествата от творческите индустрии и занаятите.

По Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. бизнесът ще има възможност да адаптира работната среда спрямо новите предизвикателства в икономиката, както и да повиши професионалната квалификация, дигиталните и бизнес умения на персонала си. Ще продължи подкрепата на лицата с увреждания чрез осигуряване на заетост и обучения. Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.  предвижда и насърчаване на социалната икономика на местно и национално ниво. Чрез Агенцията по заетостта безработни и неактивни лица ще подобрят дигиталните си умения, а наетите на трудов договор служители ще могат да повишат професионалната си квалификация и умения.

По Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027 г. предприятията ще са допустими кандидати по ваучерна схема за сътрудничество с научните организации при въвеждането на иновативни решения.

По Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. са отделени 1,3 млрд. лв. за интегрираното градско развитие на 40 градски общини, сред които община Смолян. По конкретната процедура са включени широк кръг заинтересовани страни, вкл. държавни органи, общински и областни администрации, НПО и др., като приоритет ще се дава на партньорствата.

С подкрепата на Програма „Техническа помощ“ 2021-2027 г., 27-те областни информационни центъра в България ще продължат да предоставят експертна информация за възможностите за финансиране с европейски средства.

Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. ще предостави над 13 млн. лв. за индивидуални пакети с хранителни продукти, продукти за хигиенни нужди на нуждаещи се лица и пакети за новородени деца от бедни и рискови семейства.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I