Хванали го с амфети, ама 2 грама ли били или 0,03?!

24smolian.com/Общество

„Отидох в казиното, там се видях с братовчед ми. После дойдоха полицаи и ни извършиха обиск. Намериха пакетче с остатъци от амфетамин. Не разбрах какво количество съм държал-2 грама или 0,03 грама?!“.

Това обяви в съда родопчанин, след което данъкоплатците ще трябва да му заплатят 600 лева. Сумата за направените разноски по делото, след като магистратите отмениха наказателно постановление, с което му е била наложена глоба в размер на 2000 лева.

Случката е от декември м.г. в град в периферията на региона.

Мъжът бил в игрална зала, когато му била извършена проверка. Малкото количество дрога в него обаче накарала прокуратурата да спре досъдебното производство и да прати материалите за налагане на административно наказание към местната Здравна инспекция по Закона за контрол на наркотичните вещества. От там пък определили солената глоба.

В хода на обжалването били открити пропуски в описаните количества дрога. Остатъците от амфетамин били оценени на 75 стотинки, след като бе преценено, че грам от същата дрога на улицата се продава за 25 лева.

В крайна сметка съдът отмени санкцията, като я замени с предупреждение, че на родопчанина ще му бъде наложено друго наказание при извършване отново на административно нарушение в срок от една година.

Държавното ведомство ще трябва да плати разходите по делото на мъжа.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I