24smolian.com/Общество

46-годишният родопчанин Васил Байрактаров, който от 22 години живее и работи в Чикаго, дари над 1 милион лева за изграждането на парк за спорт, отдих и туризъм в родното си доспатско село Црънча.

Новата придобивка за близо 600-те жители бе тържествено открита на събора на селото на 17 юни, съобщиха от Община Доспат.

Паркът е изграден върху собствен имот на Васил Байрактаров и се простира върху площ от 6 декара. Намира се на около 400 метра от края на Црънча по посока Скалето.

В него има мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за тенис и волейбол, който също с изкуствено покритие, многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част. Има и построена чешма с четири чучури. Равномерно на различни места в парка са монтирани 32 пейки. Изграден е и самостоятелен санитарен възел. Правят впечатление зелените площи и още други площадки оформени с цветен трошен камък, а подходите са направени с паваж.

"Васил реши да направи и остави нещо трайно в родното си село. Идеята се роди преди около година", каза кметът на Црънча Недко Хаджиев, цитиран от plovdiv24.

46-годишният Васил Байрактаров е роден, израснал е и е учил в Црънча, като дори по постоянен адрес все още се води жител на родопското село. Паркът е направен в памет на баща му Рамиз, починал преди 2 години. Затова и на изградената в него чешма има плоча със снимката му, както и с образа на съпругата му Емине.

Преди 22 години синът им, който завършил езикова гимназия, а след това учил в УНСС, заминал за САЩ. Васил се установил в Чикаго, като първоначално бил шофьор на камион. След това започнал да купува собствени камиони, докато успял да придобие голям автопарк със стотици ТИР-ове. Освен бизнес в транспорта и логистиката Байрактаров развива успешно интересите си и в областта на недвижимите имоти.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I