Самуил Крумов/
24smolian.com/Лично мнение

Направих си труда да прегледам решенията от днешното заседание (на 14 юни б.р.) на Министерски съвет.

Под №2: Правителството одобри позицията на България по дело С-165/23 пред Съда на Европейския съюз. Делото е образувано по искане на Европейската комисия за това, че България не е изпълнила задълженията си по някои разпоредби от Регламент (ЕС) №1143/2014 относно предотвратяването и управлението на въвеждането и разпространението на инвазивни чужди видове.

Инвазивните чужди видове са растения и животни, които в резултат на човешка намеса са въведени случайно или умишлено в естествена среда, където обикновено не се срещат. Това има сериозни негативни последици за новата им среда…“.

Не знам дали обикновените хора могат да схванат с какво се занимава ЕК и поставените в подчинено им състояние правителства на държавите-членки в Евросъюза?!

На 6 юни се заклеха, а вече оправят „инвазивни чужди видове“.  Не спряха предизборно да отправят заклинанието колко важно било редовно правителство, а днес дневният ред на смачкания народ отново не е в дневния ред на кабинета. Растения и животни са го изместили.

Точка №3: Позицията на България за участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по околна среда…

Днес стана ясно, че одобрението за ЕС и НАТО в страната е в критичен минимум-29 и 20 на сто. И тепърва ще спада още.

Защото докато има марионетки и „инвазивни чужди видове“ в (не)естествена среда ще е така. А накрая може да последва и текме…

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I