24smolian.com/ Регион

Всички са хора на общинския кмет и съответно хора на селския. До болка позната шуробаджанащина, която не подминава нито едно населено място.

„Жесток конфликт на интереси в Долен!“, алармират хора в социалните мрежи.

„Роднини – вуйчовци, чичовци - миджовци, снахи, зетьове, сестри, братя, племенници, близки съратници, са заели всички възможни позиции. Нещо повече, те участват в реализацията на всички обществени средства. Там решенията се взимат от трима души“, казват хората в златоградското село. Използват за това социалните мрежи, защото на институциите просто… нямат вяра.

„Кметицата е човек на големия началник в общината - Миро Янчев“, започват първо с това местни.

Възмущението идва от схемите, използвани в населеното място. Дава се пример с детската градина. Директорът на заведението е сестра на селската кметица. Домакинът пък закупува хранителните продукти за децата от магазина на… чичо си, твърдят хора от селото.

„Бакалията се води по документи на свекъра на директора. Фактурите за стоката пък се издават от друга фирма, от друго населено място, за да се избегне конфликт на интереси. На малчуганите се дават предимно храни с изтичащ срок, а от плодовете се подбират тези с недобър търговски вид. Така всички непродаваеми хранителни продукти и продукти с изтичащ срок се пласират от домакинката в детската градина, с директор сестрата на кметицата“, споделят родители, които обаче ги е страх. Страх, защото става въпрос за децата им.

Печелившият бизнес в едно село, в което основният поминък за жените са шивашките цехове, докато мъжете им работят в София или зад граница.

Кметицата също така раздавала ваучери на участниците в програмите за националните празници отново само за един магазин, казват местните. Дори водачът на училищния автобус е „човек на големия кмет“. Както и брат на домакинката на градината…

„Такава е ситуацията и с обществените поръчки. Те се печелят от верни на партията хора – от кръга на златоградския кмет Янчев“, посочват местните в социалните мрежи.

Дали това е така. Затворен ли е паричният кръг в Долен?! Социалните мрежи издават безсилния гняв на местните хора. Какво е отношението на институциите? Дали са вярни всички тези твърдения?

Знаете кой има думата.

Редакцията ни остава отворена за всички мнения по темата.

Снимка: Фейсбук

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I