24smolian.com/ Регион

Председателят на Управителния съвет на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ - Девин Здравко Иванов подписа поредния за дружеството договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект Преустройство на помещение в работилница „Направи си сам риболовни принадлежности и ремонт на други приспособления за риболовен туризъм“.

Предложението включва СМР за преустройство и ремонт на част от сграда в работилница за изработване на риболовни принадлежности и ремонт на други приспособления за риболовен туризъм. Работилницата ще бъде оборудвана и обзаведена подходящо за направата и ремонта на риболовни принадлежности. В резултат на това ще е налице оборудвана работилница с условия за ремонт и  условия за провеждане на обучения на деца и юноши за направа и/или ремонт на риболовни принадлежности.

Проектът включва и провеждане на четири обучения за деца и юноши. Обученията ще предоставят знания и ще изградят умения сред участниците, свързани с направата и ремонта на риболовни принадлежности и други приспособления за въдичарски риболов. Ще бъдат обучени 40 лица.

За изграждането на въдичарски умения, особено сред младите хора, които са потенциални туристи на територията, но не притежават необходимите знания и умения,  ще бъде изработен и мултимедиен продукт/помагало. Той също ще популяризира въдичарския риболов на територията на МИРГ „ВЗР:Батак-Девин-Доспат“. Дигиталното помагало ще представи по лесен и достъпен начин информация за начина на изработване и ремонт на риболовните принадлежности.

Ще се изработи и кратък рекламен спот, който има за цел да популяризира дейността на работилницата, сред риболовците въдичари, които посещават територията на рибарската област, както и да привлича нови посетители. Рекламният спот ще бъде с продължителност между 10 и 12 секунди. Продуктът ще бъде в дигитален формат, което ще позволява неговото излъчване в различни канали и платформи за споделяне на видео съдържание.

С изпълнението на този проект Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ - Девин ще създаде още една нова услуга в полза на рибарските общности и туристите, посещаващи района на град Девин и ще  подобри условията за развитие на „въдичарството” в Рибарската област.

Одобреният размер на безвъзмездната финансова помощ е 139 218,00 лева от които 85%, в размер на 118 335,30 лв. се осигуряват от ЕС, а 15%, в размер на 20 882,70 лв. от националния бюджет на Република България.

  

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I