24smolian.com/Общество

Село Кошарица отдавна е тръгнало към Слънчев бряг и Свети Влас, но сега допълнително ще бъде застроено от скандално известния бивш кмет на Неделино Стоян Беширов. Това разкритие прави във водещото си заглавие днес „Сега“.

Ако ви се струва, че в Созопол, Черноморец и Несебър няма къде човек игла да хвърли от хотели, вили и вилни селища, то инвеститорите са на съвсем друго мнение и са намерили още десетки парцели, които да уплътнят. Много от проектите попадат в защитени зони, но отговорната инспекция по околна среда в Бургас винаги отсъжда, че човекът и неговите планове няма да увредят на природата, нито пък на пътя на птиците. Това се вижда от подадените в последните месеци инвестиционни предложения, които попадат в полезрението на РИОСВ-Бургас, посочва „Сега“.

Най-голям интерес за строеж на вили има в местности, които в близкото минало бяха съвсем диви - например Буджака край Созопол. Там само този месец има подадени инвестиционни предложения за четири вилни сгради с различни възложители - и частни, и фирми. Там има защитена зона от "Натура 2000" - "Бакърлъка", която е за опазване на дивите птици, но според РИОСВ новите строежи не нарушават режимите в нея.

Несебърското село Кошарица отдавна е тръгнало към Слънчев бряг, но сега допълнително ще бъде застроено от небезизвестния бивш кмет на Неделино Стоян Беширов, пише "Сега".

Беширов е обвиняем заедно с още осем души за присвояване в особено големи размери по дело, което се точи от години. Заради обвиненията бе отстранен от кметския пост през 2015 г. Беширов успява успешно да протака делото, като адвокатите му го извиняват с влошено здравословно състояние след преживени катастрофа, инсулт и черепно-мозъчна травма. С тези мотиви последно бе отложено заседание през юни това лято, а само месец по-късно Беширов се явява възложител със съпругата си Виолета на проект за изграждане на 14 вилни сгради в местност Гюргенлика на село Кошарица. Парцелът му попада в границите на защитена зона „Емине” за опазване на дивите птици, но според РИОСВ не пречи на режимите в нея.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I