24smolian.com/Темата+

Прокуратурата в Смолян е образувала досъдебно производство заради замърсяването на река Девинска. Заради неправилно заустване  тръба, течности от завода за бутилиране на минерална вода „Девин“ бе допуснат разлив. Това причини измиране на част от популацията на пъстърва в риболовния участък, за което 24smolian.com писа.

Районната прокуратура ще разследва за престъпление по чл. 352 ал. 1 от Наказателния кодекс (който замърсява или допуска да се замърсят почвата, въздухът, води и с това ги направи опасни за хора или животни), който предвижда лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от пет хиляди до тридесет хиляди лева.

До момента са проведени действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели по случая, назначени са необходимите експертизи на взетите проби от водата и др.

Припомняме, че на 4 август граждани подадоха сигнал за открита мъртва риба по течението на река Девинска в района на гр. Девин и необичайно запенване на водата. На място бе изпратена дежурна оперативна група от РУ – Девин, служители на РИОСВ-Смолян, БАБХ и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Направен бе лабораторен анализ на водата, който установи изпускане на отпадъчни води.

Снимка: Трафик нюз

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I