24smolian.com/Избори

Художествената галерия в Смолян ще разполага с нова отоплителната и охлаждаща инсталация, необходима за климатизацията на всички зали. Фотоволтаичен парк пък ще бъде изграден край Смолян, като генерираната електроенергия от него ще бъде предоставена за нуждите на общината, като по този начин ще се спестят 60 000 лева годишно от данъкоплатците.

Всичко това става възможно след дарение в размер на 87 000 лева. То бе направено от местната коалиция „Новото време“ и КРОС. С благотворителност стартира предизборната кампания, 5000 лева също така са дарени и за лечението и рехабилитацията на Димитър Костов, жител на общината, претърпял операция за трансплантация на сърце в САЩ.

От името на общинските съветници от КРОС, които са работили без да получават възнаграждение, дарението връчи Кирил Асенов, предприемач и един от учредителите на КРОС.

„Винаги съм обичал Смолян и региона и активно съм работел за добруването му. Във времето съм имал своите колебания дали и как да продължа. Но признавам, че бях силно мотивиран от идеята, че е настъпил точния момент това да се случи. Събра се екип от съмишленици, доказани експерти в различни сфери, като медицина, строителство, социални дейности, образование, транспорт, право, инжерно-техническите науки, и се създаде листата на коалиция „Новото време“ и КРОС“, посочи Асенов при откриването на предизборната кампания.


Сумата за дарението е събрана от заплатите на общинските съветници на КРОС, от двата им мандата, през които те не получават заплащане за работата си в Общинския съвет на Смолян.

Коалиция „Новото време“, която включва лица, познати от КРОС, както и утвърдени представители на бизнеса и общественици, представи официално и своите кандидати за общински съветници, за кметски наместници и кандидата си за кмет на община Смолян - Димитър Кацаров.

„Първото и най-важно е отговорността към бъдещето на младите хора. Грижа за подобряване качеството на живот на жителите на общината, честно управление и диалог, социална политика за гражданите с лице към проблемите на хората, диалог и намиране на решения. Също така създаване на условия за развитието на бизнеса, инфраструктурата и опазване на околната среда. Грижа за развитието на здравеопазването и спорта“.

Тези приоритети бяха посочени от кандидата за кмет на Смолян Димитър Кацаров.

„Вярвам, че с нашите съветници можем не само да посочим важните предизвикателства пред града ни, но най-вече като екип да дадем конкретни приложими и ефективни решения, резултатите от които да са видими за всички. Така заедно, със сигурни стъпки, ще вървим към голямата цел – Смолян да е град, в който даваме предимство на младите и професионалистите, на инициативните и предприемчивите, на любознателните и трудолюбивите“, посочи Кацаров


Номерът, с който коалиция „Новото време“ ще се яви на местните избори, е 68.

Водач на листата е Димитър Кацаров. Под номер 2 в съветническата листа и кандидат за кмет на село Момчиловци е Сийка Суркова. Следват: Коста Начев, Валентин Кюлхански, Росица Станевска, Радослав Търпанов, Илия Томов, Недялка Маргаритова, Елисавета Лободова, Георги Пампоров, Мария Цветкова, Георги Георгиев, Дафина Маламова, Стефан Кисимов, Даниела Аршинска, Татяна Михайлова, Недялко Колев, Димитър Даракчиев, Радко Кьордживанов, Кристина Йосифова, Стоян Кисьов, Владимир Алеков, Атанас Боров, Сийка Каневска, Михаил Чолаков, Любен Чавдаров, Детелин Димитров, Радка Чулкова, Радосвета Кейванова.

На събитието беше представен и Севдалин Медов, кандидат за кмет на с. Градът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I