Гласове от улицата: Дилърите се изпокриха!

24smolian.com/Общество

Синтетичната дрога в Родопите вече е кът. „Всички дилъри са се изпокрили. Най-трудно се намира амфетамин. Вносът е от други градове във вътрешността на страната. В минимални количества. Цената остава същата-20 лева за грам, но не може да се намери“, споделят за „Родопи voice“ информатори от „улицата“ в областните градове Кърджали и Смолян.

Това се дължи и на успешната работа на Областните дирекции на полицията в последните години.

„Тук играчи на голямо ниво няма. По-скоро става дума за дребни разпространители, които обаче успешно бяха залавяни при провежданите специализирани акции“, коментира пред екипа ни разследващ.

Синтетичната дрога в Родопите най-често бива доставяна от Хасково и Пловдив.

Амфетаминът е психоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Той създава усещане за бодрост, сила и лекота, дори и при хора в състояние на силно физическо изтощение. Към амфетамина и неговите производни бързо се развива голям терапевтичен толеранс (до 100 пъти по-голям от терапевтичните дози – 5 – 15 mg). Това често става причина за предозиране и отравяне с тях, тъй като пристрастеният иска бързо да усети тяхното въздействие, но не може да определи точно необходимата му доза. Възникналото чувство за бодрост, сила и лекота води до буйно, понякога и агресивно поведение. Често възникват последващи отравяния с други психоактивни вещества, защото амфетамините потискат типичните усещания, свързани с техния прием. Така пострадалият не може да прецени какви количества поема.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I