24smolian.com/Регион

На 11 септември се проведе Церемония по откриване на готов обект по проект BGENERGY-2.002-0015 "Реализиране на мерки за енергийна


ефективност, за достигане условията на "сграда близка до нулево потребление" за Административна сграда "Общинска администрация", с. Баните, в УПИ V, кв. 107 по ПУП на с. Баните, Поземлен Имот: 44402.500.331 по КК на с. Баните, община Баните, област Смолян.



Той е финансиран по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ BGENERGY-2.002 - „Енергийна ефективност в сгради“.



Господин Henrik Ofteland, представител на норвежкия партньор Executive Decision Support AS (EDS), и г-н Krunoslav Bičanić, представител на M-M Elektro, участваха в прерязването на лентата заедно с кмета Павлин Белчев в знак на сърдечните им отношения и установените партньорски връзки. След прерязването на лентата представителите на обществеността, екипът на общината и строителната

компания взеха участие в първия ден от двудневния форум за обмен на опит с представители на партньора.

По време на втория ден от форума (12.09.2023), проведен при закрити врата, представителите на екипа на Общината и експертите от страна на партньора от кралство Норвегия обхванаха широк спектър от технически теми, свързани както с енергийната ефективност, така и с устойчивите алтернативи на изкопаемите горива в енергийния пазарен микс. 




Събитието завърши със съвместна декларация за взаимното желание на партньорите да запазят ползотворното сътрудничество в бъдещи проектни възможности и да надградят вече създадения експертен капацитет.

„Този документ е създаден в рамките на проект №: BGENERGY-2.002-0015 "Реализиране на мерки за енергийна ефективност, за достигане условията на "сграда близка до нулево потребление" за Административна сграда "Общинска администрация", с. Баните, в УПИ V, кв. 107 по ПУП на с. Баните, Поземлен Имот: 44402.500.331 по КК на с. Баните, община Баните, област Смолян", Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BGENERGY-2.002-0015 –С01/29.04.2022 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Баните и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Програмния оператор и/или Офиса на Финансовия механизъм.“

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I