Нико Ников/24rodopi.com/Коментари

"Държавата е дълбоко разделена, политически противопоставена в братоубийствени битки, скандали един след друг. Губим перспективата и посоката. Имаме едни президент, който постоянно обяснява по най-дълбоко популисткия и недържавнически начин как ще спасява българската държавност, а може би трябва ние да я спасяваме от него“, казва в сутрешния блок на бТВ Росен Плевнелиев, който беше президентът на България в силните години на ГЕРБ, между 2012 и 2017 г.

По думите му правителството има задачи от историческа важност и ако не ги свърши, може да пропуснем шанса си за влизане в еврозоната.

Звучи почти красиво, макар и твърди пропагандно, но със сигурност изнервящо президента Румен Радев, но държавният глава, колкото и да изглежда напоследък като изгубил се щъркел, не трябва да му отговаря, защото Плевнелиев е никой. Днес "президентът на ГЕРБ" едва ли може да събере и 10 човека в селско читалище, ако излезе извън телевизионното студио.

Затова в социалните мрежи е определян по-скоро като "съпругът на синоптичката". Грозно звучи, но жестоки са хората, особено по отношение на късно освободените.

Колко тих и смирен изглеждаше Плевнелиев в годините, когато Бойко Борисов си го назначи за президент, а когато му дойде времето, го махна (не му позволи да се кандидатира за втори мандат).

Изхождайки от това, думите на Плевнелиев към Радев не са лична констатация на „Г-н 2012-2017“, а опорки на новите му началници.

Едно и също говори Плевнелиев и единственото, които си заслужава да се отбележи е, че отвързаният/еманципираният президент е чудесен продукт за лаборатория, в която работи дързък психолог, търсещ синтез в личните проблеми на бивш от властта и народопсихологията.

Снимка: bTV

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I