24smolian.com/Общество/Регион

Денят е четвъртък, а часът - 11. Намирам се пред новоизградения басейн с минерална вода в село Ерма река. Тук съм по препоръка на приятели, които ми споделиха, че минералната вода, която извирала, била лековита. Нали знаете, възрастни хора сме и имаме куп болежки - ту в кръста, ту в краката...

Признавам си трудно стигнахме до него, поне три пъти ни се налагаше да спираме и да питаме местните, за да ни упътят. Това ако беше в Германия, билбордове ли нямаше да има, реклами по телевизията ли. Ама нали сме в България - тук много малко хора знаят за тези природни богатства.

Та слизам аз от колата с широка усмивка и огромно желание да се насладя на родопския релакс и що да видя? Вратата заключена с катинарче, а басейнът отстрани обграден с висока мрежа - никакъв шанс да се влезе. Надничам из малките дупчици и пред мен се открива цял комплекс от удобства - от трамплин до специално оцветена зеленикава вода. Първо си помислих, че наистина е нова и модерна атракция, после слязох на земята и разбрах, че не е боя, а истинска тиня.

Минава около нас една жена и я питам защо вратата е заключена, отговаря ми, че вчера са го пълнили и затова е затворен. На въпроса защо водата е такава, ми споделя, че водата винаги е била такава, защото няма пречиствателни станции. Приключвам разговора дотук и бързо бързо се качвам в колата и си потеглям обратно.

Но едно нещо се питам - така ли се прави туризъм в Ерма - със заключена врата и позеленял басейн?“.

Писмо до редакцията на 24smolian.com от възмутена туристка.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I