24smolian.com/Общество

Всеки ден се гълта масово. От ракия до пропаганда. В огромни количества. Не разбирате ли, че живеете в най-яката и куул държава в Европа? Алкохол на корем и супер цени.

Инфлацията е нещо нормално, редят из ефира на всяка от нац.телевизиите. Дори почти е спряла. Горивата поскъпвали? Да бе, не помните ли преди година, че бяха близо 3,30 лева за литър? Сега какво мрънкате? Те се качват, ама има още до тоталното влизане изотзаде. Демек, резервоара, да не си помислите нещо друго.

Цялата тази информация на фона на Урсула, която рекла, че някакъв мониторинг отпадал. Той отпадал, ама Австрия и Нидерландия мислят другояче. Винаги ще има някакви австрии и ниски земи, които да мислят така. И винаги едни, които ще ви създават илюзията, че сте равни на тях. Няма такъв филм. На една трапеза не ви искат. Важно е само да се върви по всеобщата свирка. Дори „дийп троут“ да е.

И като е такова дълбоко гърлото, нашенци си я карат по нашенски. Голяма глътка и голяма инфлация. „Ама нямало такава“, редят четци на новини, дето бъркат думите на всяко изречение. Като че ли не го усещаме по джобовете си.

Създаването на илюзии е занаят. Скъпоплатен. С 20 бона заплата ти дреме на въздебелия задник, че несретниците в Родопите получавали по 650 лева чисто, за да събират сметта от контейнерите. Този свят не съществува. Той е излишен. Той няма място в емисиите. Там е розова пръдня…

Целия текст четете в „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Ракията не случи на народ, ама политиците – пей сърце!

-Отново катастрофа спъна делото „Беширов“!

-И това доживяхме: Селяни крадат от… затворници

-Смисълът на битието?! 50 градуса сълза, черен етикет…

-Защо Том Сойер и шейхът са важни:

От „Голф“-а и „баварец“-а отново на магарета…

-6-годишно дете „поиска“ смяна на имената                    

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I