24smolian.com/Общество

Опасни водачи вадят медицински удостоверения за здравословно състояние за подновяване на шофьорски книжки без да са отишли на преглед. В голяма част от случаите се касае за очна диагностика при специалист, а необходимият документ е фалшифициран.

150 са такива случаи в Смолянско до момента, за които „Родопи voice“ пише още от миналата година.

„Познавам човека, който вади медицински свидетелства без да се занимаваш да ходиш в болницата по кабинети. Ще те оправи“. Това чул поредният водач, който влезе в съда при опит да си поднови свидетелството за правоуправление от свой познат. Именно последният го свързал с човека, който преди работел в болница в Родопите, разкри пред магистрати обвиняемият. Той трябвало да си попълни данните, а „оправачът“ драснал подпис на лекар от региона, чукнал и печат, който съхранявал в дома си.

По-късно медицинското удостоверение било представено за заверка от личния лекар, който дори не подозирал за измамата.

Схемата е работила от години в Смолянско. Броят на делата пък набъбва. Всички те завършват с освобождаване от наказателна отговорност на тарикатите водачи, които не искат да обикалят лекарски кабинети. Наказанието обикновено е глоба в размер на 1000 лева. Простата калкулация сочи, че държавата е прибрала 150 000 лева от административни наказания от неискащи да чакат пред кабинети водачи.

„Подлъгаха ме. Нямам ясни спомени за това, което се случи, но това, което си спомням бе че в болницата в Смолян, когато отидох, непознато за мен лице ми предложи да мина по-бързо през кабинетите, докато чаках на опашката. Беше мъж“.

Това пък са обясненията на друг наказан за „бърз преглед“.

Подобни случаи обаче има и в Мадан.

Един от наказаните, отново административно, бе бивш шофьор на линейка в областната болница. Именно той „удрял печати“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I