24smolian.com/Общество/Регион

На три брака и половина средно се пада по един развод в Родопите. Повече сватби се вдигат в Кърджали, отколкото в Смолян.

Това установи проверка на екип на „Родопи voice“ на база данните за м.г. на Националната статистика.

609 са сключените бракове в Кърджалийско в рамките на година, като разводите за този период са 174. Едва 267 двойки пък са сключили брак в Смолянско, докато разтрогнатите в региона са 78.

По-страшна е картината при естествения прираст. Едно бебе се ражда в Кърджали на 2,2 смъртни случая, докато съотношението в Смолян е едно към 3,8.

2 437 умирания са регистрирани през м.г. в Кърджалийско при 1 100 раждания в региона. В Смолян данните са: 1857 починали и едва 485 родени деца.

Спрямо миграцията нещата изглеждат в позитив за Източните Родопи, най-вече заради завръщащи се изселници по родните места. 6 353 са заселените в област Кърджали в рамките на година, напусналите региона са 3 300. В Смолян картината е с отрицателен знак. 1 336 са решили да се установят в областта, напусналите я са 1 759.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I