Жельо МИХОВ /24smolian.com/Общество

„Влизаме в Шенген и в Еврозоната. Всички пречки падат. Още в първите месеци на новата 2024 г. всичко ще се преобърне. Ще видите как Нидерландия и Австрия ще променят позициите си и България ще влезе и в Шенген, и в Еврозоната“.

Това прогнозира лансираната от години от медиите като „предсказателка на Берлускони“. Афиширана като ясновидка № 1 на ХХ и ХХI век. Теди някоя си, която „няма прогноза, която да не се е сбъднала“.

Гадателските й способности са описани напоително в медиите, но Берлусконката пак не позна - пак ще си чакаме по сухопътните граници. 

Теди ги умее тия неща

 Покойникът Барлускони по-скоро обаче е бил запленен от други нейни, не толкова окултни форми. Но това е тема на други писания.

Разбира се, че ще влезем в Шенгените и зоните. Ние откога сме в Зоната на здрача? Та някакви граници ли?

„Шен ли е, Мен ли е, искам да ходя на плаж без да чакам“, коментира един нашенец. Закоравял фен на Гърция. Не му се ще да се реди на опашки на „Маказа“, нито пък да минава по „козята пътека“ през „Златоград“.

Това е Шенгенът за родния избирател. И той се надява това да е и целта за препирните политически по темата.

За другото не му дреме.

 Знае какво е да го пребърква до чорапи и бельо словенски митничар на границата, търсейки цигари.

 Опипва жена му, прехапал език…

Това нашенецът не може да преглътне. Виж, да гледа парапетни истории с политици, това да. Но в „ауспуха“ не трябва да бърника никой!

Теди Берлусконката ги успокои.

„На тази нищо не й се е сбъднало, може би нещо на Берлускони, като фантазии“, дума един родопчанин с бира в ръка. Пред магазин. Зазяпан в телефона си, следящ бъдещото му отиване в Австрия.

 „Тази, ако я пипна…“,

доизрича, но няма да предаваме различните степени на готовност на простатата му.

„На кого му пука за Шенгена им? Досега живяхме така, пак ще продължим. Тези ни смятат за трета ръка хора, ама няма кой да им върши черната работа. Това е. Трябваме им за обслужващ персонал. Без нас не могат, но за пореден път се правят на господарите. А уж сме партньори? Да ви пикам на партньорството! Трябват им роби, но през цедка. Иначе, за всичко да викаме „Йес“, откровен е гастарбайтер в Западна Европа.

„Тия, ако ние си тръгнем, говоря за всички от този край на континента, и не могат да си сменят една крушка“, убедено казва друг.

Показваме им снимка на Теди, Берлусконката.

Облизват устни.

Остатъкът от коментарите ги спестяваме.

Завиждат само на покойния Берлускони.

„Пък добре си е поживял тоя дъртият“, само изричат…

Чакайте Шенген и опашките на „Маказа“.

Някои май искат бързо измъкване…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I