24smolian.com/Регион

Във връзка с предстоящите коледните и новогодишни празници в Областна дирекция на МВР-Смолян е създадена организация за осигуряване на обществения ред, пътната безопасност и за противодействие на престъпността, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Проведени са срещи с общинските администрации по места с оглед координиране на съвместни действия за безпроблемното протичане на публичните прояви и тържества. Ще има засилено полицейско присъствие около обектите и местата на провеждане на празничните мероприятия (църкви, храмове, площади, туристически комплекс Пампорово и други туристически селища).

С административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства, са обсъдени  допълнителни мерки за сигурност, за да се предотвратят престъпни посегателства.

Проведени са разговори със собствениците и ползвателите на увеселителни заведения по отношение на пропускателния режим, охраната на обектите, състоянието на аварийните изходи и др. Обърнато е внимание на организаторите, планиращи празненства с участието на деца, да се съобразят и да спазват разпоредбите на Закона за закрила на детето и Наредбата за закрила на деца на обществени места.

Съвместно с представители на други институции са планирани проверки в търговската мрежа за продажба на акцизни стоки без бандерол, наливен алкохол без установен произход, продажба на спиртни напитки на лица под 18-годишна възраст.

Осигурен е максимален брой полицейски служители, които да регулират и подпомагат движението по главните и второстепенни пътища в областта и по вътрешноградската мрежа предвид очакваната му интензивност. Действията им ще бъдат насочени както към подпомагане и регулиране на движението, така и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Планирани са специализирани полицейски операции с акцент недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотици, както и от неправоспособни водачи. Проверките ще обхванат и малките населени места.

Ще се следи за движение с неподготвени автомобили при евентуално влошена метеорологична обстановка. В тази връзка „Пътна полиция“ – Смолян, апелира водачите на МПС да бъдат отговорни на пътя! Нека предприемат пътуване единствено с изправни и подготвени за зимни условия автомобили и да спазват правилата за движение. Предварително да планират пътуването. Непосредствено преди тръгване да се информират за пътната обстановка и евентуално въведени ограничения. Да не шофират уморени или след употреба на алкохол. При попадане в опасна ситуация да сигнализират на тел. 112. 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I