24smolian.com/Общество

ГЕРБ номинира Десислава Атанасова за конституционен съдия. „Тя ще се справи много добре“, казал Бойко Борисов.

Атанасова е юрист по образование. Била е министър на здравеопазването и председател на комисията по здраве към НС…

Всичкология, сър!

 

„Има всички шансове да изкара цял мандат това управление. Нека да мине ротацията. Това е много важен момент. За момента всичко е стабилно“, обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той уточни, че въпросът дали ще има втори вицепремиер е въпрос на договорка между ГЕРБ, ПП и ДБ. „Засега е един, по тяхна договорка. Дали ще има друг, питайте ги тях. Ние няма да участваме, да съм ясен-нито на ниво министри, нито на ниво заместник-министри“, подчерта той.

 

Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини с бележка от родителя, обяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. До момента тези дни бяха 3.

„Обсъждаме този проблем с различни родителски асоциации през последните месеци. Понякога се налага детето да не посещава училище заради неразположение или семеен проблем. Затова правим промяна в Наредбата за приобщаващо образование – увеличаваме тези отсъствия“, допълва министърът.

Предвид, че огромен процент от семействата са с поне един гастарбайтер, чудно как не са увеличили „семейните отсъствия“ на по месец? Да види свят детето…

 

Заплатите на учителите се увеличиха с 8,4%. Началната е 1853 лв, старши учител получава 1911 лв, за директорите възнаграждението е 2250 лв.

Все повече хора искат да работят в сферата на образованието, казват от Просветното министерство.

Заплатите ги оправиха, но резултатите на учениците са трагични. С тенденция да става още по-зле.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I