24smolian.com/Общество

Стартира вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания, посветен на Празника на влюбените. Тази година мотото е „Отговорността е секси – използвай презерватив“ и има за цел да насърчи особено младите хора към безопасен секс, съобщиха от Здравната инспекция в Смолян. Лице на инициативата е актьорът Александър Сано, с чието участие е изготвен атрактивен рекламен клип.

Ликът на известния артист краси също картички и плакати, които се разпространяват сред младежите на област Смолян от Регионалната здравна инспекция и 13 клуба на Българския младежки червен кръст. Промотивните материали се придружават от над 1000 броя презервативи.

На 14 февруари още 300 кондома и брошури ще бъдат предоставени на посетителите на популярни кафенета, нонстоп магазини и дискотеки в Смолян. Целта е да се насърчи безрисковото сексуално поведение и да се напомни, че в РЗИ всеки може да се изследва безплатно и анонимно за ХИВ и други инфекции. 

В седмицата от 12 до 17 февруари всички желаещи имат възможност да установят с бързи тестове статуса си за ХИВ/СПИН, а чрез имуноензимни тестове – за хепатит В, С и сифилис. Това ще се случва всеки работен ден, от 10 ч. до 14 ч. в кабинета за медицински изследвания на Регионалната здравна инспекция.

В деня на Св. Валентин хепънинг с призив за отговорна любов ще се проведе сред възпитаниците на Националното фолклорно училище в Широка лъка. Събитието се организира от експерти по промоция на здравето от РЗИ и ще включва викторина с награди и образователна беседа относно начините за предпазване от ХИВ, и новостите в терапията, помагаща на хората, живеещи с вируса. На младежите ще бъдат предоставени атрактивни информационни материали и предпазни средства.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I