24smolian.com/ Общество, регион 

Студенти от Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“, специалност „Бизнес администрация и мениджмънт“ и магистърска програма „Данъчен и митнически контрол“, се включиха в организирано изнесено обучение в рамките на програмата на Международен панаир Пловдив. Към него се присъединиха и ученици от Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“- град Смолян. 

Инициативата се организира с цел разширяване на уменията, познанията и нагласите, които са в центъра на развитието на предприемаческата култура както и разширяване знанията в областта на инвестиционните проекти.


Събитието беше открито от доц. д-р Анелия Пържанова - директор на Филиал – Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“, и доц. д-р Иван Соколов – преподавател във  Филиал – Смолян и главен директор на Международен панаир Пловдив.


Гост-лектор на  организираното изнесено обучение беше г-н Пламен Георгиев – директор на ТД на НАП – Пловдив, който постави акценти върху процесите и тенденциите в работата на данъчната администрация, както и  на специалните правила за целите на ДДС за доставчиците на стоки.

Г-жа Даниела Даракчиева – началник на отдел ДОП при Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, представи пред обучаемите спецификите при облагане на електронната търговия.

Към съпътстващата програма на обучението се включи изпълнителният директор на “Дрилекс” АД - г-н Ясен Азманов. Той запозна участниците в обучението с  процесите,  влияещи  върху  управлението на икономическия риск  като важен аспект от бизнес стратегията на всяко дружество, включващ идентифициране, оценка и намаляване на рисковете, произтичащи от икономически фактори, които могат да повлияят на финансовите резултати и стабилността му.


Гл.ас.д-р Васил Павлов и г-н Жауме Равентос Граел – главен консултант в СИЕ Аутомотив АД, Кралство Испания, представиха информация за същността и практическото управление на инвестициите, риска в  инвестиционната дейност, методите за оценка на инвестиционни проекти, възможностите за финансирането им, включително в областта на строителството.

На участниците в изнесеното обучение бяха предоставени възможности за лекции и дискусии с утвърдени експерти от практиката, както и да се запознаят с новостите и тенденциите в земеделието, лозаро-винарската индустрия и хранително-вкусовата промишленост в изложбените зали на Международен панаир  Пловдив.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I