24smolian.com/Общество/Криминале/Регион

Двама обвиняеми за изнасилване и блудство с деца в Родопите са на свобода. 2500 лева е паричната гаранция за първото деяние, 3500 лева за второто, научи екип на „Родопи voice“.

Назначените съдебномедицински експертизи по двата случая все още не са готови.

Припомняме, че двама мъже се очаква да застанат пред Темида по последните обвинения в Родопите в рамките на година за посегателства над непълнолетни.

Както вече писахме, 14-годишно дете е било изнасилено в Чернооченско. Деянието е станало в началото на декември м.г. в село в региона. Сигналът от момичето обаче е подаден седмици по-късно. Като извършител бе задържан 24-годишен мъж от района.

Към момента той е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“. Младият мъж е на свобода срещу 2500 лева.

34-годишен пък бе задържан за блудство с ученичка. Действията спрямо 15-годишното момиче са извършени на няколко пъти в Кърджали в периода септември-януари. Част от тях били в автомобила на мъжа. „Домашен арест“ бе първоначално наложената мярка за неотклонение спрямо 34-годишния. Наскоро обаче тя бе променена на „Парична гаранция“ в размер на 3500 лева. От събраните доказателства по делото съдът прие, че няма реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като същият има известен адрес и месторабота, но пък има обосновано предположение за авторство на деянието. Мъжът е от кирковско село, но живее в Кърджали. По случая е назначена и техническа експертиза, като обект на внимание е мобилният телефон на обвиняемия.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I