24smolian.com/Регион

Подобрена е работата по българо-гръцката граница. Шефът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов обяви, че са си дали лимит да не се чака повече от 40 минути при пътуването ни към Гърция.

Обратното броене вече започна и точно в полунощ страната ни официално ще стане част от Шенгенското пространство по въздух и вода. Златанов е категоричен, че продължават усилията за приемането ни в Шенген и за сухопътните ни граници.

"Най-важното е, че сме готови на всички летища, на всички морски гари, да работим по новите правила от полунощ", заяви Златанов в ефира на Нова телевизия. По думите му процесът ще бъде много по-бърз, когато се прибираме от държава от Шенгенското пространство.

Според Златанов служителите на "Гранична полиция" ще продължат с проверките на случаен принцип на лица, които имат съмнително поведение. Той коментира и как ще пътуват родителите с деца при новите правила: "Ако единият родител не желае детето му да пътува, има своите права да го заяви. Първо той може да откаже да се издаде документ за пътуване на детето - паспорт. Ако вече му е издаден такъв, единият родител има право да подаде молба в съда по местоживеене и той автоматично издава забрана за пътуване на това дете. Ако другият родител се опита да го изведе извън страната, това вече ще бъде престъпление".



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I