24smolian.com/Регион

В Община Смолян ще се проведе обществено обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции: „Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Смолян“. Срещата на 21 март се организира от Областния информационен център във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Концепцията обхваща Южен централен регион на територията на област Смолян, общините Смолян, Девин и Рудозем.

Агенция „Пътна инфраструктура“ участва в концепцията с два проекта - рехабилитацията на близо 22 км от третокласния път III-868 Рудозем - Смолян и с изпълнението на трайни, възстановителни и укрепителни дейности на свлачища и срутища на третокласни пътища на територията на общините Смолян, Девин и Рудозем. От геодинамични процеси са компрометирани два участъци от път III-197 Борино – Тешел – Девин, път III-866 Смолян - Стойките - Широка лъка – Девин, път III-864 (Чепеларе - Соколовци) - Пампорово – Стойките, път III-866 Смолян – Стойките - Широка Лъка – Девин и път III-8683 (Рудозем-Смолян) – Чокманово - Смилян - Кошница - Могилица - Арда - Горна Арда.

Общата индикативна стойност на концепцията е 34 552 094 лв. с ДДС. За изпълнението на основния ремонт на близо 22 км от третокласния път III-868 Рудозем – Смолян ще се кандидатства за осигуряването на 30 321 883 лв. с ДДС от Програма „Развитие на регионите 2021-2027 г.“, а за укрепителни дейности на свлачища и срутища на третокласни пътища ще се търси финансиране от 4 230 211 лв. с ДДС от Програма „Околна среда 2021-2027 г.“.

С изпълнението на дейностите ще се подобри и модернизира републиканската пътна мрежа в област Смолян.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I