24smolian.com/Общество

Съпрузи бяха осъдени за измами и пране на пари. Жената получи 5 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 50 000 лева, а мъжът й условно наказание от 3 години и глоба в същия размер.

Дамата се представяла за работеща в адвокатска кантора с много връзки в съда, прокуратурата, полицията, общините, както и за длъжностно лице от системата на прокуратурата на Република България – “прокурорски помощник във ВКП“, „секретар на главния прокурор” и „заместник районен прокурор на Пловдив“, а съпругът бил шофьор, но участвал и в срещите. С. С. обещавала срещу определени суми да съдейства за намаляване на глоби,  за промяна на мерки за неотклонение на задържани лица, намаляване на обезщетения при катастрофи и др. Измамите са извършени през периода от месец декември 2011 г. до месец юли 2017 г. в Девин, с. Триград, Доспат, Смолян, с. Бяга, обл. Пазарджик, София и Пловдив, при условията на продължавано престъпление. Деянията са извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината,  с цел да набави за себе си и за съпруга си облага. Общият размер на щетите е 377 756 лв. и 4 500 евро, като е направила опит да измами още едно лице с 15 000 лева.

Присъдите бяха обжалвани и предстои делото да се разгледа от Апелативния съд в Пловдив на 16 април.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I