Разстрел, а след разстрела… плати си куршумите

Жельо МИХОВ/24smolian.com/Общество

Доналд Тръмп няма да има конкуренция и по всяка вероятност ще бъде кандидатът на републиканците за президент на САЩ. Ники Хейли обяви, че се оттегля от кампанията.

В същото време демократите отново залагат на Джо Байдън. Настроенията в Щатите обаче са такива, че Тръмп вече се вижда като сигурен победител.

 

Прозрението

 

Това го прозря и бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Той призова европейските страни да преминат към военна икономика и да увеличат разходите за отбрана, за да се подготвят за евентуалното завръщане на Доналд Тръмп като президент на САЩ.

Европа трябва да премине към военна икономика и да достави на Украйна всички оръжия, от които се нуждае“, заяви датският политик в интервю за швейцарския вестник Die Neue Zuercher Zeitung. Според Расмусен страните от ЕС трябва да засилят съвместната работа в областта на отбраната и сигурността.ЕС трябва да назначи комисар по отбраната и да увеличи капацитета за производство на оръжия и боеприпаси“, добави той. Всичко е продиктувано от коментарите на Тръмп, че под негово ръководство САЩ няма да се притекат на помощ на небрежни членове на НАТО.

 

Расмусен иска нещо, което Европа няма как да направи.

 

Десетилетия наред тотален упадък на ценности, гейпаради, трансджендърски идеологеми, десетки полове. В един момент—война! С какво? Нито има пари, нито истински войници. Държавите от ЕС изпразниха военните си складове, не спират да пращат милиарди евро и… нищо.

 

Водещи държави са с огромни дългове, икономиките издишат, дори Германия е вече в рецесия.

 

Европа се самоизяде със санкциите срещу Русия. Напът е и тотално да се срине. Трудностите се усещат по всеки джоб на обикновените хора от Лондон до София. ЕС се превърна в протекторат на САЩ. Но вече ще мине в нова фаза – „Плащайте, за да ви пазим“. ЕС не успя да създаде собствени отбранителни мощности, армия. „Високотехнологичната“ Европа бавно, но сигурно осъзнава, че войната не е в „чиповете от перални“, за които говореше Урсула фон дер Лайен. Впрочем, състоянието на унес на Европейския съюз е още по-натрапчиво след желанието именно на фон дер Лайен да оглави НАТО. Гинеколог по професия, Урсула е била вече военен министър на Германия. Но на една Германия, която плаща за сигурност и явно десетилетия наред е разчитала на друг да я пази.

 


Тепърва Европа да изгради своя собствена отбрана звучи като налудничаво бълнуване.

 

И може би това бе генералният план. ЕС все повече излиза от ролята си на някакъв световен фактор. Ще си плаща и за защита.

България е в още по-незавидно положение. С армия, в която щиковете са по-малко от агитката на водещите отбори. Охраната на небето е дадено на чужди държави. Предприятията, които трябва да построят няколко самолета в САЩ, още не са изградени. Но ние пък платихме милиарди за тях. Енергетиката ни се държи на косъм заради „зелените“ простотии и бълнувания на една Европа, който щяла да прочисти въздуха на планетата от скромния си континент.

 

Изобщо няма сектор, който да не е бил периодично съсипван през последните 30 години от всякакви „евнуси“, отъркалвали се във властта.

 

В същото време, още в началото на конфликта в Украйна, един бивш външен министър избълва поредната си глупост в искането да се разположи ядрено оръжие в България. Което автоматично прави държавата без един самолет в мишена №1. Поредно доказателство за несъстоятелността на политическата класа, марширувала в последните 3 десетилетия…

Окрилени от неолибералите, страните в ЕС просто издишат. „Зелени“, „пембени“, „оранжеви“, всичко нужно се правеше икономиките на държавите да бъдат сринати. Най-болното е, че европейците сами се докараха до този абсурд. Историята е доказала – всяко нездраво и извратено общество, просто няма бъдеще.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I