24smolian.com/Коментари/Политика

Ако Бойко Борисов не беше толкова прост, като бивш кърджалийски металург (по негово признание), човек днес би стигнал до извода, че проектът „Продължаваме промяната“, е негово творение.

 

4 от Жени ГЕРБ преговарят с „женките“ на „Промяната“.

Вероятно това разправя тези дни Бойко Борисов и си умира от кеф, че мъката на ПП-ДБ след изтеклия първи срок на „сглобката“ ще продължи още.

Женки?! Всъщност, сещайки са за една нощ в ареста по волята на Кирил Петков, правдоподобно е Борисов да използва най-грозното измерение на онова 5-буквие „П….“, но това са само детайли. Някои от професорите му на „партийно повикване“ може да използват и „нежните душици от скута“, но и това са лексикални подробности. Отношението е същото.

Тези, които дойдоха на власт с лозунга и гранд обещанието да изчегъртат Бойко Борисов и ГЕРБ гледат към политика от Банкя с очите на мургави пакостници към строг, но справедлив баща. А беше арестуван от тях?! Промяната наистина настъпи, но тя засегна самата „Промяна“.

 

Какво да се прави, с този президент, с този парламент, с тези основни политически играчи, и с тези от „Промяната“ такива странности се случват и са възможни само в България.

 

*

Ако Бойко Борисов не беше толкова прост, като бивш кърджалийски металург (по негово признание), човек днес би стигнал до извода, че проектът „Продължаваме промяната“, е негово творение. Негов висш пилотаж в политиката. За изучаване в световната политика. Съвременен прочит на „Искахме новото, пак стана от същото“. Остави ги да се наиграят, да разтоварят напрежението и хоп, пак е Той.

Уви, Киро и „Промяната“ са си дело за срам на президента Румен Радев. Първи той клъвна на кирилпетковите номера, които в живота имат изражения като типажи по пазарите а ла „купувам-продавам“ фуражи, „купувам-продавам“ цигари на черно - със скоростно редуване на думи прости, но в ефектна комбинация, за да вземат акъла на купувача. Примерно: „Вземаш, бате, 10 кутии от мен, спестяваш по левче и ще ти остане достатъчно паричка, за да купиш на детето игричка“ или „Моят фураж е чист като за аптека или вкусен като на звезда „Мишлен“. Елементарно, почти тъпо при усвояване от средно интелигентен избирател, но останалите – елементарните, които вечно чакат месии, са артък много. Като добавиш и мотивираните финансово, и логиката на „Промяната“ дава резултат.

 

*

Пазарлъците на жените и „женките“ нямат значение. Колкото по-добри новини за Доналд Тръмп долитат отвъд Океана, толкова по-лоши са те за ПП-ДБ. Но пък до ноември 2024 година могат да са спокойни – „сглобката“ ще продължи под друга форма.

Затова жените и „женките“ са само детайл.

И затова Бойко Борисов не е активен, не е на терен. Както и Делян Пеевски.

Хипотетичният прочит на Борисов: Този турнир не е кой знае с каква тежест, затова Меси и Роналдо ни няма!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I