24smolian.com/Общество/Регион

Всяко семейство в община Златоград, което има трето новородено дете, ще получава 5 000 лв. еднократна помощ, до един месец след раждането, и до навършване на 18 г. на детето, семейството ще бъде освободено от заплащане на местни такси.

Всяко семейство, което има второ новородено дете, ще получи 2000 лв. еднократна помощ и семейството ще бъде освободено на 50% от сумата за такси до навършване на 18 години на детето. Семейство с първо новородено дете ще получи 1000 лв. еднократна помощ.

Сумите ще се получават за всяко новородено дете след 1.01.2024 г.

Тези предложения бяха внесени в Общинския съвет от групата съветници от "Заедно за община Златоград", съобщи Величко Сидеров.

Тази финансова помощ и облекченията ще се ползват само от жители на община Златоград, които имат постоянен или настоящ адрес до 31.12.2023 г. и продължават да живеят в нея. Семейства, които са имали постоянен или настоящ адрес преди 31.12.2023 г. и възстановят местоживеенето си, също ще имат право на тази помощ.

Облекченията за такси ще влязат в сила от 2025 г., включително и за родените през 2024 г. деца. Конкретните условия ще бъдат разписани в специален правилник, приет от Общински съвет-Златоград. Облекченията ще важат и за осиновени деца.

От помощта не могат да се възползват новорегистрирали се жители на други общини и жители на други държави. Ако семейството се премести да живее в друга община, облекченията се спират от момента на преместването“, уточни Величко Сидеров.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I