24smolian.com/Коментари/Общество

Чудесна седмица, не мислите ли? Огромна доза пролет. Цветове, зеленина, дори люлякът на комшията цъфна преждевременно. За разлика от други години обаче, нещо хич не се усеща ароматът. Но в подобни менте времена що ли да ни учудва.

Всичко е някак фалшиво. Шефката на митниците играела с контрабандистите, главсекът на МВР и той в трупата, бивш вътрешен министър също на софрата…

Менте отвсякъде.

 

Най-великото ни постижение за 35 години демокрация, маскирана като някакъв преход, се оказа един пудел. Не, не е Денков, неговото величие се изчерпа на петнадесетата минута след стъпването на поста, а към настоящия момент е изцяло неприятен спомен с писклив гласец. Става въпрос за оново куче контрабандист, от снимките на главния секретар на МВР с аверите му. Обучено да носи пачки.

За 35 години дресирахме пуделчета да носят евро. Велико постижение, за което всеки цирк може да ни завиди. Бетер като сцена с участието на Буратино, Малвина, Арлекин и пудела Артемон. Само дето нашите са от тъмната страна на луната.

Димитър Главчев пое щафетата в поредния служебен кабинет. Хаирлия да е! Най-хубавото към момента е, че няма да гледаме сапунените мехури на ротационния.

Като заговорихме за него. В 12 без пет решил да дава интервю. За „Файненшъл таймс“.

 

От цялото мънкане стана ясно, че на Денков пак Москва му е виновна. Правителството се разпаднало заради Русия, корупция имало заради Русия и прочие денковизми.

На спукания мехур, сапунът му виновен. Аман от недоразумения, на които все Русия, Афганистан, Ирак, червените кхмери и марсианците им пречат.

След десет месеца денковщини, трябва да се раздават клинични пътеки за психолог вместо късметчета с кафето.

Край за тия, минаваме към простонародието.

 

Хванаха поредната джукеста бамбина в издънка. Напила се като на ромска сватба и се забила с автомобила си в друга кола. Посред бял ден с 2,9 промила! Не човек, а желязо! Не силикон, а арматура!

Фолкаджийка някаква. Разбирайте чалга певица. Щото няма никакъв фолк в този жанр.

 

Овърсайз ризите са история!

Това е от някаква дописка. И продължава така: „Всички най-женствени вещи – поли тип молив, панталони тип цигара, рокли калъф, вталени сака, са абсолютен must have за тази пролет…“.

Ебаси езика, някаква смесица от българо-английски. Така са говорили индианците в Северна Америка, докато постепенно са ги топили в резервати. Вървете из парковете и като видите хлапета, насъбрали се с телефони, ще чуете същата маймунска реч.

Че идват и матурите. Хехе, ще има пак - куул бе, машалла гайс!

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I