24smolian.com/Регион

Започна ремонтът на корпуса към СУ „Отец Паисий“ в Мадан, съобщиха от Общинската администрация.

Сградата представлява допълнителен учебен корпус към най-голямото училище в общината, където учат близо 600 ученици. Той е построен през 1967-ма, като през годините досега са извършвани само частични поддържащи ремонти.

Одобреният проект на община Мадан включва реализиране на дейности по ремонт и реконструкция, свързани с основно обновяване на училищната образователна среда и подобряване цялостния облик на образователната институция, разположена в пететажна масивна сграда.

Целта на проекта е свързана със създаване на условия за равен достъп до образование чрез изграждане на благоприятна, включваща иновативна, енергийно ефективна, подкрепяща, мотивираща и достъпна образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултатите на учениците.

Дейностите, който се планира да бъдат изпълнени, включват цялостно обновление на сградата, ремонт на покривната конструкция, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на стара дървена дограма с нова РVС, топлоизолиране на външни фасади, обновяване на отоплителната инсталация, ремонт на учебните помещения и коридорите. Предвидено е изграждане на фотоволтаична инсталация, която ще е на покрива на сградата.

Ще бъдат изградени още рампа и асансьор за деца със специални образователни потребности.

Предвижда се и цялостна реорганизация на помещенията по всички етажи-изграждане на зала за спортни занимания, съблекални, нови санитарни възли, техническо помещение; обособяването на класни стаи, учителска стая, гардеробни за учениците, нови санитарни възли, конферентна зала, ресурсни кабинети и архивни помещения; библиотека с читалня, игротека; кабинет за логопед, канцелария и хранилище; психологически кабинет; компютърни кабинети, етнографски кабинет.

Очаква се ремонтът да приключи преди новата учебна година.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I