24smolian.com/Общество/Спорт

Клубът по хокей на трева „Чепинци“ е пред закриване. Тъжният факт идва след 15 години активна дейност, в които са постигнати 10 шампионски титли, подготвени са 25 национални състезатели, съобщават от клуба в най-голямото рудоземско село.

Причината е финансова. Тази година проектът на „Чепинци“ към Министерството на спорта не е одобрен, което обрича дейността му. Клубът разчита основно на тези средства, за да се включва в турнирите от календара и съответно да трупа точки за ранглистата.

Треньорите изказват своята благодарност и признателност към епизодичните дарения, постъпвали в клуба. Те със съжаление отбелязват, че 99% от дарителите нямат никаква пряка връзка с Рудозем, но благодарение на тези средства са успели да участват в повече турнири.

През годините, в които има хокей в Чепинци, играчите не са заплащали такси.

„Благодарим на всички деца, които бяха част от тази приказка в последните години - за отборния дух, за положените усилия, за цялата стена купи, медали и грамоти, които са свързани с много паметни моменти за клуба. Но без средства ние сме безсилни да продължим“, споделиха от клуба.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I