24smolian.com/Общество

Истинска война вече се води в Кушла заради „черното злато“ на селото. Заплахи с убийство дори валят към местни жители, които искат да продават лечебната „мумия“.

„Тук сме като израелци и палестинци. 22-ма души, всеки страни от всеки, омраза. И всичко това се насажда от кметсския наместник Севдалин Хаджиев“, споделя за 24smolian.com семейство Фаня и Митко Георгиеви. Причината според 74-годишния мъж е в продажбата на „мумията“, върху която кметският наместник иска да сложи монопол.

„Една шепа народ сме тук, но 4-ма души са назначени по програма за временна заетост. Какво правят тези хора по цял ден ли? Копаят „мумия“ за кмета. Той продава чрез куриерска фирма из цялата страна. Над 14 тона е изкопал и разпространил. Вероятно е натрупал милион лева. И цялата тази негова бригада заплашва останалите, не ни позволява да копаем и продаваме“, разкрива Митко.

Топчето „мумия“ се продава на туристи между 6 и 12 лева. Това е мазна черна, лепкава пръст с невероятни лечебни свойства. Съдържа атомен (йонен) калций, който директно се абсорбира от организма и по този начин се случва „магията“ - счупено, навехнато, натъртено или ударено за много бързо време минава. Според изследвания на БАН, „мумията“ съдържа 50 елемента. Според кметският наместник-85.

„Лъже и мами хората, дори праща по куриерска фирма и примеси с пръст. 3-метрови ровове са изкопали неговите хора. По няколко стотин килограма. След като ги разпродаде и започват пак да ровят, не допускат никой, заплашват. По цял ден през другото време пият и вдигат скандали“, споделя Митко.

Последно агресията им се насочила към неговата съпруга Фаня. В Кушла пристигнал автомобил с туристи, които искали да си купят „мумия“. Жената била наблизо, а към нея се спуснал 60-годишнен мъж, част от бригадата на кмета. Той я заплашил дори с убийство, гонейки я с мотив, че няма работа там.

„Това е тормоз от 13 години. Този кметски наместник трябва да бъде махнат. Той лъже и общинския кмет на Златоград-Мирослав Янчев. Преди време му каза, че сондажите били празни и бе въведен режим на водата. Но само за 4 къщи, в останалите-бол вода. Така работи този човек. Надяваме се на следващата Общинска сесия въпросът да бъде повдигнат и този човек да бъде отстранен от поста. Да ни се назначи някой друг. Не може да се тормози така цяло село“, казва още Митко.

Кметът на Кушла Севдалин Хаджиев на свой ред отрече обвиненията на своя съселянин. По думите му, именно съпругата на Митко Георгиев добива и продава най-много "мумия".

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I