24smolian.com/Общество

Апаратура на стойност 187 188 лева закупи МБАЛ-Смолян, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев.

За нуждите на Клинична лаборатория е доставена хематологична система с пет диференциално броене, която е на стойност 31 920 лева с ДДС. Нов, модерен ултразвуков апарат е доставен и в Педиатрично отделение. Стойността на ехографа е 77 640 лева с ДДС. И двата апарата са закупени със средства, осигурени от Министерството на здравеопазването.

„Новият апарат е изключително ценна придобивка за Детско отделение и ще помага в клиничната ни работа. Ехографът е широкоспектърен. Има трансдюсери за корем, сърце, трансфонтанелна и щитовидна ехография. Може да се ползва както за новородени, така и за по-големи деца“, каза д-р Емил Шалдъров – началник на отделението.

Със собствени средства МБАЛ – Смолян, закупи ЕЕГ апарат за Неврологично отделение, на стойност 37 080 лева с ДДС и 12-канален компютърно базиран ЕКГ апарат за стрес тест изследвания и измервания в покой на стойност 18 468 лева с ДДС за Кардиологично отделение. 

Закупени със собствени средства са и два биомиксера за Отделението по трансфузионна хематология на обща стойност 22 080 лева с ДДС.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I