24smolian.com/Общество

Матурите за зрелостниците отминаха. Дано децата са се справили, както и по-малките, на които също предстоят държавни изпити. Защото в последните години тенденцията е ужасяваща. И тя не е само в анализа на резултатите, а в отражението в обществото…

 

„taka patkira bogatasite vitre v parka, mayki s deca i kolicki sa v parka“.

Така описва възмутен гражданин неправомерното деяние на водач, който минал из алеите в парка. И единият не признава правила, че и другият. Това е дереджето, а 24 май се превърна в Ден на възпоменание след убийството на една писменост. Социалните мрежи буквално разклатиха националната сигурност с подобни творения. Щото образованието е един от основните стълбове на тази сигурност. Без него всичко приключва. Явно на никого не му трябват мислещи и можещи личности, противоположното е най-лесно управляемо.

Една вметка, сигурно забравена. Преди повече от 20 години президентът Петър Стоянов поиска дебат за въвеждане на латиницата. Държавен глава на държава създала и съхранила кирилицата?! Само и само бракоразводният адвокат да се хареса на западните контролни кръгове…

 

В дъното на бутилката…

Първият звънец бие, радост и трепети. След него малолетно дете отива в заведение и си поръчва бутилка водка. Сервитьорката я донася, а момиченцето надига.

Случка от Родопите. Служителката отнася 500 лева глоба.

Вече сме на дъното на бутилката. Как да е иначе, яките каки, клатещи задници в Тик Ток, нали тъй правят…

 


Харварди-марварди

Продължават серията записи какви ги мъдрят Киро, Асен и ко. Как се вкарва в Магнитски, как се вади кеш, бе кеш да има.

И най-важното било-кой подслушвал тайфата, а не съдържанието. Тъй беше и със снимките от спалнята на Бойко. Съдържанието не е важно, а коя Мата Хари бродила там с телефона.

Така е и с образованието-съдържанието не чини, а на кого малоумията ще се изпълнят с точно определена цел – да се стигне до „taka patkira bogatasite“….

 

Първият български ЛГБТ филм щял да бъде представен на 14 юни на „София прайд филм фест“.

Историята си е огледало на съвремието. Българче живее в Испания. Връща се в родопското село за погребението на дядо си. Там се влюбва в ромче и започват да въртят ласки и други неща.

Еднополова любов, умиращи старци по селата и роми, които все още не са избягали, чакащи гастарбайтери за страсти.

Така се бори демографската криза. В съучастие с новите ценности.

 

Перверзията край няма. Британец уморил от секс куп крави на фермер.

25-годишният се промъквал и ги почвал. Фермерът подозирал, че с кравите му е правено нещо, защото имало редица подозрителни инциденти. Той намерил хирургически ръкавици и дрехи, а няколко млади животни били умрели при необясними обстоятелства. Накрая сложил камера и уловил разгонения комшия. Той пък бе осъден.

Натам се запътихме с влюбени погледи и вече сме стигнали…

 

Честит 24 май! Ден на траур за култура, писменост и прочие…

Но едно помнете – простият се управлява най-лесно! 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I