24smolian.com/Общество

Те са съседи от няколко години, една ограда дели дворовете им. Но не могат да се търпят. Жалби, сигнали, обиди. Това са взаимоотношенията мужду двамата.

Една шепа хора остана в планината, но разбирателството е трудно. Интересно каква ли класация на родопските обиди може да се направи?

Случка в чепеларско село.

Единият съсед има гости. Пуска се музика на двора, веселие. Това дразни съседа, който пък включва някаква сирена, за да смути другия двор. След това звъни и на 112. Пристигналите на място полицаи установяват, че данданията е спряла, говорят с двамата и си тръгват.

Тогава „купонджията“ започва с богатата канонада към съседа: „мърсол дърт; отвратителен като хлебарка; боклук; черво; нещастник; дърта, мазна, долна…; смешник; мърша; галфон; глупак; цървул; фурнаджийска лопата…“.

Другият пък му отговаря с: „крадец, глупак с цигански манталитет“.

Реплика от първия: „Ако искаш имай и двадесет и две висши образования, ти си измекяр“.

След целия арсенал, двамата са в съда. Първо в Чепеларе, после в Смолян. И на двете инстанции решението е едно: виновни са, но наказани няма да има, защото обидите са били и от двете страни.

На снимката: Риба-сопол

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I