Жельо МИХОВ/24smolian.com/Общество

Някакво парти под наслов „All ages“. За всички възрасти, но разбирайте-детска дискотека в нощен клуб. До 22 часа. На входа опашка от хлапета. Вътре – пиячка на корем и в колонка по един пред бара, където една кака едва смогва да пълни балони с райски газ. По 10 лева парчето. „Шефке, дай още един“, казва пъпчасал тийнейджър с прическа тип „гнездо, мечтата за кукувицата“.

Два часа по-късно ефектът от „Ол ейджис“ партито вече е видим.

 

Натъркаляни, неадекватни, бълващи глупости навред.

 

Момиче се влачи пред входа на бара, сменяйки позите-ту кучешката, ту някакво нескопосано съчетание от художествената гимнастика. Охраната си чопли телефоните. Накрая хващат девойката за ръцете и краката и като чувал с картофи я хвърлят в градинката на метри от портала. Пречи на останалите клиенти. След като разбират, че е повикана полиция, хлапаците се гонят от бара, преждевременно…

Всичко това е заснето и сглобено във видео от друг тийнейджър. Вътре и вън. В центъра на София.

Столицата се е превърнала в Содом.

Радвайте се, че такива партита не устройват за децата в Родопите. Гледайте съвременните тенденции и си мислете за вашите хлапета.

Които, впрочем, не изостават с всичко останало.

 


Телефоните в ръце и маймунска реч.

 

Някаква смесица от местен сленг и побългарени термини от мобилните версии на игри и прочие дигитално затъпяване. Така са говорили индианците в Северна Америка – собствения си език с паразитно промъкнати английски думи. Докато не са били тотално претопени и натъпкани в резервати. Съдбата на оцелелите от геноцида преди това. Който им се е случил, за да бъдат плячкосани териториите им.

На образованието първо посегнаха. Просветата е някакво блато, в което тварите господари са продукт на т.нар. „неправителствени организации“ с чуждо финансиране.

Учениците са едни торби с пари, които осигуряват бюджета.

„Днес имам шест по английски“, хвали се момче от гимназия в Родопите, която трябва да произведе нещо като дизайнери. По-скоро да даде шивашки занаят на питомците си.

За този отличен младежът се е постарал доста. Излязъл на дъската и казал „I love you“. Даскалицата се трогнала и му праснала шестицата. Дори не си е направил труда да го напише. Това е отлична оценка в десети клас.

Дебилна работа. Иначе всички надписи и реклами по търговски обекти са на латиница. Нито един на кирилица.

Когато нямаш себеуважение, няма как, който и да било да те уважава.

 

***

Примерите премиери.

Един бивш премиер каза, че е прост като простите хора, та затова се разбирал така хубаво с тях. Друг пък едва спряга нормално изречение, без дори да произнася думите правилно. Допреди поста, най-великото му постижение било да разнася пици из Канада и да има някакъв китап от Харвард. Незнайно по какво. Някаква депутатка произнесе римско VII като „Ви, Ай, Ай“. Работата си е направо „Вай, вай, вай“.

Та, при пложение, че на върха на държавата има подобни, какво остава за т.нар. „просвета“. И на кого да му пука за нея?

 

***

Всичко е фалшиво. Джуки, силикон, хиалурон, кокаин, пиячка, промили, катастрофи, корупция, нахлузила розови прашки.

Шефката на митниците играела с контрабандистите, главсекът на МВР и той в трупата, бивш вътрешен министър също на софрата…

Менте отвсякъде.

Най-великото ни постижение за 35 години демокрация, маскирана като някакъв преход, се оказа един пудел. Онова куче контрабандист от снимките на главния секретар на МВР с аверите му. Обучено да носи пачки.

За 35 години дресирахме пуделчета да носят евро. Велико постижение, за което всеки цирк може да ни завиди. Бетер като сцена с участието на Буратино, Малвина, Арлекин и пудела Артемон. Само дето нашите са от тъмната страна на луната.

Какъв пример за децата? Може би поредната джукеста бамбина, хваната в издънка.

Напила се като на ромска сватба и се забила с автомобила си в друга кола. Посред бял ден с 2,9 промила!

 

Не човек, а желязо! Не силикон, а арматура!

 

Фолкаджийка някаква. Разбирайте чалга певица. Щото няма никакъв фолк в този жанр.

„Овърсайз ризите са история! Всички най-женствени вещи са абсолютен must have за тази пролет…“. Това е от дописка, модна някаква.

Ебаси езика, ебаси самоуважението, ебаси английския, ебаси латиницата. Вървете из парковете и като видите хлапета, насъбрали се с телефони, ще чуете същата маймунска реч. Ако ги заговорите на английски, и бъкел няма да разберат.

Че идват и матурите. Хехе, ще има пак - куул бе, машалла гайс!

Иначе всичко е „овърсайз“. От Министерски съвет до класните стаи – „All ages party“ с райски газ. Защото нали сме си в рая, та на некст левъл да минем.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I