24smolian.com/Коментари/Общество

Прекрасно беше по празниците, а след тях – дъжд, гръмотевици, вятър, като късна есен.

Все започваме с времето, но, както вече сме обяснявали-каките от прогнозата от „сеир кутийката“ са виновни. По-скоро оскъдното облекло, намалящо в рязък контраст със застудяването.

Много сексистко звучи, ама то и битието се върти само около „сексовете“. Тъй де, нещата от живота, от самото му зараждане дори. Само един поглед към политиката и лъсва цяла перверзия. Шарена, развратна, като на парад из софийските улици…

В този ред на мисли, Асен Василев се разходил из Главната в Пловдив, но направил неблагоразумието да мине покрай шатрата на ГЕРБ, където откривали кампанията. Та го погнали гербаджиите по гербаджийски-обиди, крясъци. Къде му били магистралите, новият мост на Дунава. На изпроводяк му рекли да си ходи към родното Хасково…

То па и тия не се спряха с крякането за магистрали. И „техните“ ги видяхме – по два чувала пари на километър и ремонт през месец. Пък Бойко години наред пращаше министрите си към Кърджали да лъготят за околовръстния път. И дотам. Дори ремонт на „Беломорски“ не бе направен. А булевардът се нарича още „Пътят към плажовете в Гърция“, защото понася по асфалта си стотици хиляди туристи.

Ама Асенчо де ще ги знае тези неща, че да отговори подобаващо? Той нали си има обходен път на Хасково, дреме му. И други неща има…

 

Кампаниите започнаха официално. Разбира се-скучно. Колко от вас са ходили на подобно мероприятие, независимо на коя партия? Протича по следния начин. Първо звучи химнът на България и аха да седнат всички, пускат и този на ЕС. „Одата на радостта“ минава по бързата процедура и залата утихва. Излиза някакъв певец и пуска гласа. Обикновено е спазарен за една-две песни. След което се почва същината. А тя си е като кавър версия на пленум на БКП. Бурни овации за кандидатите, скандиране абревиатурата на партията и отделни крясъци „Да живей!“. Там обикновени електорални единици няма. Все събрани членове, семействата им и други, за които партията е като въздуха и водата. А и основен работодател. Демек, облъчване на облъчените.

Та това е в кратце. Останалото си го знаете – „Без нас не става, слънцето не изгрява, луната не свети, кочът в селото не може да опложда…“ и прочие.

Кампанията ще продължи в този дух до закриването. Резултатът вече го казаха социолозите. Та няма и смисъл да се ходи до урните май.

 

6 патрулки гонят кандидат за депутат…

Опитали да го спрат за проверка в столицата, но водачът продължил. Последвала гонка и в крайна сметка 6 патрулки блокирали колата на 48-годишния. Оня обаче се заключил вътре и не щял да излиза. В същото време искал документ от полицаите за „работа с лични данни“.

Този е мераклия за депутат…

 

Киро хептен ще корабокрушира на „Корал“ заради Ленчето и фалшификациите. Той с лодка от Канада до родния бряг стигна, та сега за подписи в някакво НПО! Ама малкото камъче обръща каруцата. Да е мислил какви парапети подпира.

 

„Малцината“ на Парада на победата…

Парадът на победата отмина в Москва. Родните телевизии го отразиха с хоров анализ „Колко малко техника и сили показали на Червения площад“. Сатиристично им се получиха емисиите. Особено, ако знаеха какъв е общият брой на музикантите в духовите военни оркестри в Руската федерация…

В същото време какво рекъл идеологът на Брекзита във Великобритания Доминик Къмингс: „Единственият урок, който Западът може да преподаде на руския президент Владимир Путин чрез изземването на суверенни активи, е да демонстрира пълния идиотизъм на западните политици“.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I