24smolian.com/Общество

„Пишман станах, че направих това нещо. Бяхме употребили алкохол. Всички чупихме беседката. Разбирам какво ми наложи съда. Не искам да ходя в Интернат. Разбирам, че това, което правя, не е правилно. Не ходя на училище. Работя на часпром. Не съм правил други бели. До седми клас съм учил, след това не. Аз съм на 16 години…“.

Изповед в съда на непълнолетен родопчанин. Не ходи на школо, а вече има 19 противообществени прояви, съобщават колегите от „Родопи voice“ в новия брой на печатното издание.

Магистратите в Чепеларе решиха да изпратят момчето във Възпитателно училище интернат, наследник на бившите вече ТВУ-та, след поредната му изцепка-разбиване на беседка под влияние на алкохол.

Семейството обжалва в Окръжния съд в Смолян решението.

„Аз искам момчето да си стои при мен и повече няма да се повтаря това нещо. Аз мога да го контролирам. Имам 11 деца. От всички тях той е най-умният и слуша мен. Но как направиха тази беля, аз се чудя просто. Някой им е дал пиене. Иначе той ми е най-послушният“, казва бащата в съда. Допълва, че момчето работи „на частно“, където го викнат – цепи и реже дърва. Едно от децата на семейството към момента е в Интернат в Ракитово, четири са настанени в Дом в Широка лъка, три вече са женени, а три живеят в къщата на фамилията в Чепеларе…

Предстои съдът да вземе решение относно съдбата на „най-послушния“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I