24smolian.com/Коментари/Политика

Цял живот е шофирал автомобила си по този път. Живее наблизо. В четвъртък са прибира със съпругата си към дома. Навлиза на главния път и е помлян от „летящ“ автомобил на НСО. Мъжът загива, съпругата му е в болница…

Охранителите бързат, за да закарат кандидата за депутат Кирил Петков на предизборна среща във Варна, където да обяснява колко е велик и колко може след китапа от Харвард.

Естествено, към момента е виновен загиналият водач. За НСО всеки друг е грешник, но не и службата. Защото са се движили по главен път. Защото са возили главен човек. А онзи, неглавният, дето живее наблизо, имал наглостта да се включи в движението, когато Те профучават от там. Журналистическа проверка установява, че колата на националните гардове не е минала технически преглед, няма и застраховка „Гражданска отговорност“.

Умира човек, който цял живот се движи по този път и едва ли не е спрял на „Стоп“.

За установяване на вината са необходими месеци, че и години, на автотехническа експертиза, досъдебно разследване, съдебен процес. Делото „Местан“ е пресен пример, въпреки и на пет години. Съдът го връща два пъти на прокуратурата. В катастрофите с автомобилите на политиците Кирил Петков и Лютви Местан има толкова много прилики, че най-вярната първа констатация следва да гласи: Кола с политик уби човек!

Но сравненията на страна.

Инцидентите с автомобили на НСО са от десетилетия. Започнаха от времето на президента Първанов, който направи от НСО личната си гвардия. Която не изпитва за нищо чувство на вина. Която като тръгне по пътищата, човек не трябва да излиза на тях.

Гавазите летят и возят главен човек, по главен път. Блъскат някакъв „ненужен“, който вероятно и не гласува.

Изниква и въпросът, защо НСО охранява кандидати за депутати? Като в момента те са приравнени на статуса на електората.

Усещането е с гневни нюанси. Политиците се чувстват като императори, с преторианска гвардия. И убиват народа. Буквално. Докато бързат да му обяснят колко са безценни за живота на същите тези жертви. Настоящи и бъдещи.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I