24smolian.com/Общество

Според последния доклад на Европейската комисия, докато в свое жилище живеят средно под 70% от европейците, в България този процент е 85. Това ни отрежда седма позиция в класацията по това дали домът е наш или е под наем.

Впечатление прави, че челните места заемат държави от бившия Източен блок.

България обаче е на първо място в класацията за най-голям процент от населението, което не може да си позволи да отоплява дома си…

„Защо всички имаме собствени жилища? Защото живяхме в социализма. Добър, лош, това бе положението, имаме лична собственост. Но, на фона на държавната политика. Сега какво има? Чутовни богаташи и жалки хора с жилища, които не могат да отоплят. Защото произвеждаме ток, но е скъп. Затваряме реактори, не пожелахме нов АЕЦ.

Има обаче кредити и лихви. И ще им вземат домовете. За операции, от роднини, за нещо си. Ще изтърбушат това, което имаме, за последно. Това им е разбирането за демокрация. Да отнемат и гащите ни. Да им пикая на промените, на демокрацията. 6000 язовира построихме. Ние, гадните от комунизма, за тях. А те ги разсипаха, в името на измамната им свобода. Имахме армия. Сега имаме гурбетчии. Имахме образование, сега имаме джинджъри“, казва една жена от Родопите.

Поправяме я на „джендъри“.

Тя отговаря: „Джендъри, джинджъри-все педе*асти“.

Целия текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-100 бона за етаж на село, огромни къщи, а… Имаме 8 стаи, но живеем в една!

-От тон руда – злато, колкото брачна халка

-200 лева за „бръмбар“ и отговори на матурата

-Празни къщи, съревнование на две епохи:

-От Соца: Всеки с жилище! Сега: Празни и студени!

-Животът е прост!

Вие сваляте, те вкарват!


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I